Met Magnetic Paint muurverf heeft u binnen een handomdraai een muur waarop magneten blijven plakken!

Het geheim:
Het geheim zit in de verf zelf. Magnetic Paint is een voorgemengde, loodarme, acryllatex op waterbasis en is verkrijgbaar in 0,5, 1, 2,5 en 5 liter verpakkingen. Magnetic Paint is overschilderbaar met watergedragen muurverf in elke gewenste kleur. Of te gebruiken onder behang. Het is ontvankelijk voor magnetische werking, omdat door de verf fijne, niet roestende, ijzerdeeltjes zijn gemixt. De verf is makkelijk te gebruiken met een mohairroller en het gereedschap is eenvoudig te reinigen met water en zeep.

De voordelen:
Magnetic Paint bespaart dure bulletin- en kurkborden. Schetsen, posters, schema’s en tekeningen hangen met onschadelijke magneten; plakband, nietjes, punaises en lijmresten zijn hiermee verleden tijd.

Makkelijke toepassing:
Het systeem is geoptimaliseerd voor drie lagen Magnetic Paint met twee afwerklagen. Schoonmaken kan eenvoudig met een vochtige doek en water.

Magnetic Paint is een grijze dispersie op basis van een acrylaathars en niet ontvlambaar. De verf bevat ijzerdeeltjes waardoor magneten worden aangetrokken. Voor gebruik Magnetic Paint GOED ROEREN om deze metaaldeeltjes gelijkmatig te verdelen. Magnetic Paint NIET VERDUNNEN of mengen met een andere verf of water. Voor het beste resultaat gebruikt u de Magnetic Paint op kamertemperatuur binnenshuis. Als u de mogelijkheid wilt houden om de Magnetic Paint later te kunnen verwijderen, behang dan eerst de ondergrond. Altijd toepassen op een gladde ondergrond voor het meest optimale resultaat.

Prepareer het te beschilderen oppervlak zoals u dat ook zou doen voor gewone verf. Een onregelmatige of sterk zuigende ondergrond zal niet het gewenste resultaat opleveren. Behandel een houten deur altijd vooraf met een primer, zodat de Magnetic Paint muurverf zich goed kan hechten. Breng de Magnetic Paint aan op de muur met een mohairroller. Niet spuiten. Laat de Magnetic Paint minstens 3-4 uur drogen voordat u een volgende laag aanbrengt. Met 1 liter verf kan ruim 2-2,5 m2 worden gedaan. Test de Magnetic Paint eerst op een klein deel van het te behandelen oppervlak. Stel vast of twee of drie lagen voldoende zijn voor uw magneten. Het effect van de Magnetic Paint hangt af van de dikte van de aangebrachte lagen en de grootte en sterkte van de magneten; meer lagen versterken het magnetisme. Twee tot drie lagen Magnetic Paint zijn voldoende voor gewone flexibele “koelkast” magneten.

De Magnetic Paint overschilderen met de gewenste kleur verf of afwerken met (dun) behang. Eventuele morsvlekken direct verwijderen met een vochtige doek. Vorstvrij bewaren. Blik na ieder gebruik sluiten.

Gereedschap:
De Magnetic Paint kan aangebracht worden met een mohairroller of kwast. Na gebruik kan u het gereedschap reinigen met zeep en water.

Stappenplan

magneetverf stappenplan1

Stap 1
De ondergrond waarop u de Magneetverf wilt aanbrengen dient een glad oppervlak te hebben. Breng de verf niet aan op vochtige ondergronden zoals vers stucwerk of natte ruimten. Plak het te bewerken oppervlak af en roer voor gebruik de verf goed door! Verdun de Magneetverf nooit met water of een andere latex. Dek de omgeving goed af voor spetters en eventueel morsen.

magneetverf stappenplan2

Stap 2a
Breng de verf aan met een vachtroller, om een goede laagdikte te krijgen. Verdeel de verf goed om een gelijkmatige magnetische aantrekkingskracht te krijgen. Breng twee of meerdere lagen aan.

magneetverf stappenplan3

Stap 2b
Hoe meer lagen u aanbrengt, hoe sterker de magneet zal worden aangetrokken. Test de magnetische kracht van de muur na de tweede laag en breng zonodig een derde laag aan. Schuur het geschilderde oppervlak nooit: de ijzerdeeltjes komen dan aan het oppervlak te liggen en hebben geen bescherming meer van de verf.

magneetverf stappenplan 4

Stap 2c
Dek het rolbakje af terwijl u wacht en wikkel de roller in een plastic zak om uitdrogen te voorkomen.

magneetverf stappenplan5

Stap 3
Laat na iedere laag de muur minimaal 4 uur drogen. Dit om de volgende laag optimaal te kunnen laten hechten op zijn ondergrond. Indien de ondergrond niet zuigend is (bijvoorbeeld een deur) verdubbelt u de droogtijd. Breng op niet steenachtige ondergronden daarom eerst een watergedragen grondverf aan om onthechting te voorkomen.

magneetverf stappenplan 6

Stap 4a
Na 24 uur kunt u de Magneetverf overschilderen met een watergedragen verf in elke gewenste kleur.

magneetverf stappenplan 7

Stap 4b
Indien de ondergrond niet steenachtig is, verdubbel dan ook hier de droogtijd. Wij adviseren u om een watergedragen zijdeglanslak of muurverf te gebruiken als afwerking. Deze is sterker, afwasbaar en geeft een betere bescherming tegen beschadigingen van de ondergrond. Kiest u voor een andere afwerking, neemt u dan eerst contact met ons op voor een technisch advies.

magneetverf stappenplan 8

Stap 5
De muur is klaar voor gebruik! Kiest u later voor een andere kleur, breng dan eerst een nieuwe laag Magneetverf aan.

Uitgebreide gebruikersaanwijzing

FAQ

Is Magneetverf veilig in huis toe te passen?
Ja. Magneetverf is veilig voor kinderen. Het is loodvrij en voldoet aan internationale milieu-eisen en EG regelgeving.

Kan Magneetverf storen op mijn computer of een pacemaker?
Nee. De verf zelf is niet magnetisch, maar bevat ijzerdeeltjes waardoor magneten worden aangetrokken. Net als op een koelkastdeur. Daarom kan het veilig binnenshuis gebruikt worden en stoort het op geen enkele manier computerapparatuur of bijvoorbeeld een pacemaker.

Is Magneetverf makkelijk in gebruik?
Ja. Magneetverf is bruikbaar op elk glad oppervlak dat geverfd kan worden. Om de ijzerdeeltjes evenredig door de verf te mengen vooraf goed roeren! De droogtijd is 3- 4 uur, maar wacht 24 uur om de toplaag (kleur) aan te brengen (verf of behang). Behandel de ondergrond vooraf zoals gebruikelijk voor een te verven oppervlak.

Werkt het met alle soorten magneten?
Nee, te zwakke of te zware magneten blijven niet kleven. Lichtgewicht en grote/platte magneten zijn ideaal voor Magneetverf. Daarom is het perfect voor magneetletters, alle (uitgeknipte vormen van) magneetvellen, koelkastmagneten en magnetische spellen, maar niet om stapels memo’s vast te houden of grote/zware posters.

Hoeveel heb ik nodig?
Per liter kan je 2-2,5m2 verven in twee tot drie lagen. Houd er rekening mee dat je (minimaal) twee lagen nodig hebt voor een magnetische werking. Meer dan drie lagen is doorgaans niet nodig. Experimenteer anders eerst met een kleine verpakking om te kijken wat het gewenste resultaat oplevert.

Hoe werkt het?
Elke muur die is geverfd met Magnetic Paint ziet er uit als een gewone muur, maar met een onzichtbaar voordeel – magneten blijven op de muur kleven! Met Magnetic Paint wordt de ruimte tussen vloer en plafond een speel- of werkgebied.
Typische gebieden voor toepassing zijn commercieel, zakelijk, privé, onderwijs en medisch.

Welke kleuren zijn leverbaar?
Slechts één. Magneetverf is een lichtgrijze latex waarover elke kleur toplaag kan worden geschilderd. In plaats van schilderen kan de muur ook met dun behang worden afgewerkt. Dikker behang zorgt voor een verminderde magnetische werking.

In welke verpakkingen wordt Magnetic Paint geleverd?
0,5 – 1 – 2,5 – 5 liter

Recensies & inspiratie