Femke Witteman en Sonja van Exel, contractmanagers facility management, Sanoma Media, Hoofddorp
"Wij hebben de whiteboard muur in de koffiecorner van de centrale hal geplaatst, waar veel medewerkers en bezoekers elkaar informeel ontmoeten, kort vergaderen of werken achter hun laptop. De Active Wall stimuleert de onderlinge creativiteit en humor. Er worden bijvoorbeeld statements en merknamen op de muur geschreven, waar iedereen op kan reageren. Ook staan er vaak tekeningetjes op. Als de muur is schoongeveegd, staat deze na korte tijd weer vol met leuke, inspirerende berichtjes.

Bij Sanoma functioneert het kantoor steeds meer als ontmoetingsplaats. Werkplekken delen we met elkaar en algemene ruimtes worden voor allerlei doeleinden gebruikt. Wij vinden het belangrijk om de medewerkers te faciliteren in een prettig werkklimaat. Daarbij zoeken we naar praktische middelen die de creativiteit prikkelen. Dingen die bijdragen aan een efficiënt overleg of aan een succesvolle brainstorm. De Active Wall whiteboard muur zien wij als een mooie oplossing om in die behoefte te voorzien."
Aphra van den Berg, adviseur bedrijfsvoering, Zorg en Zekerheid, Leiden
"Het is mijn werk om mensen in beweging te houden en het ‘gewone’ werken te doorbreken. Dat doe ik het liefst in de brainstormruimte, onze Coco-room. In deze Conversation Company room kunnen we vrijuit creatief zijn en scrummen.

De magnetische whiteboard muur is voor ons ideaal om mijlpalen in beeld te brengen. Terug te blikken op voorgaande weken. Gezamenlijke doelen te stellen, ambities per team vast te stellen en dat concreet te maken. Deze muur helpt om de samenwerking inzichtelijk te maken en dingen bespreekbaar te maken. Het schept mogelijkheden om effectief te werken in een groep.

Het leuke van whiteboard verf is dat je niet beperkt bent tot een vierkant, maar dat je de hele ruimte kunt gebruiken om bijvoorbeeld een spelbord te maken. Schrijven en tekenen op muren en tafels. Waar mag je dat nou?! Ik word daar blij van. Je doorbreekt de dagelijkse routine. Dat helpt anders te gaan denken. Ik krijg er plezier in als ik iets doe wat normaal gesproken niet mag. Ik merk dat het letterlijk buiten de kaders werken, ruimte en vrijheid schept. We worden er losser door. Zo kan je het serieuze ook leuk maken."
Martijn Huisman, strategie & innovatie manager, Credit Agricole Bank, Amsterdam

"Door de huidige veranderingen, die onder andere zijn voortgekomen uit de crisis en de ontwikkeling van social media, zijn bedrijven genoodzaakt op een nieuwe manier klanten te werven. Dus moet de klant centraal staan. En dan moet je weten wie de klanten zijn, wat hun behoeften zijn en welke vragen ze hebben. De magnetische whiteboardmuur helpt om dat inzichtelijk te maken.

Ik was heel erg verrast dat de magnetische whiteboard muur, een simpel middel, zo goed werkt! Ik ben echt heel enthousiast. Het helpt ons om in gesprek te komen. Om samen op een gemakkelijke wijze tot nieuwe ideeën te komen. Omdat je het fysiek op een grote muur schrijft, maakt het vergaderen en scrummen dynamisch en actief."
Patrick Draijer, sales YAYA Fashion, Halfweg
"In deze tijd van digitalisering, bestaat nog steeds de behoefte om even lekker op een whiteboard of papier te kliederen. Whiteboards zijn in de regel aan de prijs en hebben een beperkte omvang. Hoe top is dan deze uitvinding, waarmee je op een hele wand de ruimte hebt om te schrijven of te presenteren?! Wij zijn er heel content mee.

Met magneetverf zijn prikborden, plakband en kneedgom overbodig. Het is zo fijn dat je met sterke magneten je inspiratie kunt plaatsen en verplaatsen, zonder dat er sporen op de muur achterblijven. Voor ons is de magneetmuur een perfect middel om onze moodboards op te laten verrijzen. In combinatie met de whiteboard verf is het helemaal compleet. Daarmee heb je best of both worlds."
Mario van Kooij, APTO Architecten, Amsterdam
"De whiteboard muur helpt ons gestructureerd te werken als we presentaties voorbereiden. Ook brainstormen we met onze klanten op de muur. Op deze manier kunnen we veel efficiënter werken: het maakt bijvoorbeeld helder waar kansen liggen en van welke acquisitiemogelijkheden we gebruik kunnen maken.

We zien dat de whiteboard muur ook van meerwaarde is voor onze klanten die aan Het Nieuwe Werken doen. Werknemers zijn vaak onderweg of werken thuis. Dus als ze bij elkaar zijn, dan willen ze het proces samenvatten in een informeel teammoment. Het liefst bij het koffieapparaat. Juist op die plek is zo’n muur ideaal om dingen op te kunnen uittekenen. Door te tekenen en schrijven, prikkel je de ander om daarop door te denken. En zo versterk je elkaar! Dat is goed voor het team en voor de concepten die ze uitdenken."
Peter Albertz, innovatiemanager Forbo Flooring Systems, Assendelft
"We hebben altijd in onze vergaderruimte een projectie screen, whiteboard en flipover gehad. Maar de mogelijkheden met de magnetische whiteboard muur zijn eindeloos. Je kunt rustig hele processen uittekenen, zonder te hoeven stoppen om nieuwe schijfruimte te creëren. Wanneer je informatie moet wissen, raak je een deel van je uitgewerkte informatie of ‘het moment’ in de idee-sessie kwijt. Maar op deze verf kan je doorschrijven zonder onderbrekingen. Ideaal om conceptuele ontwikkelingen in kaart te brengen en uit te werken."
Bibliotheek Nieuwegein, Dick de Jong / Interieur architekt
"De bibliotheek van Nieuwegein is verhuisd naar de tweede verdieping van het Stadhuis. Ons is gevraagd het interieur van die verdieping te ontwerpen. De bibliotheek wilde kunst exposeren, maar in de open ruimte zijn weinig bouwkundige wanden aanwezig. Daardoor is er minder wandruimte beschikbaar om alle kunst te tonen. Samen met The Magnetic Company hebben we daar een oplossing voor gevonden: op een rondlopende muur hebben we een decoratieve strook van 40 vierkante meter met professionele magneetverf gecreëerd. Het personeel kan door middel van magneethaken de kunst ophangen en ook eenvoudig weer van plaats veranderen.

Het mooie van deze oplossing is dat we geen rails of ‘aard en nagelvaste’ systemen hoefden te gebruiken. Ook voor de toekomst, wanneer er minder kunst wordt geëxposeerd, blijft de magneetwand een uitermate flexibele oplossing. Want op de magneetverf kunnen ook andere presentatiemogelijkheden worden gefaciliteerd. Deze magneetmuur past goed in het ruimtelijke en digitale concept. Dankzij de nieuwe informatievoorziening wordt deze bibliotheek momenteel beschouwd als de modernste van Nederland."
Willemien Brand, Art-Director Buro BRAND, Den Haag
Als buro voor visuele communicatie geven wij regelmatig workshops Zakelijk Tekenen. Daarin leer je hoe je tekeningen kunt gebruiken in een zakelijke omgeving. Wanneer je tekeningen gebruikt in je communicatie met je team of klant, filter je de behoefte. En worden verborgen associaties zichtbaar. Dat kan heel waardevol zijn. Voor ons is de magnetische whiteboard muur echt een uitkomst! Getekende beelden zeggen veel meer dan geschreven woorden. Alleen daarom al kunnen we de Active Wall verf iedereen aanraden!
Dirk van Lieshout, beeldend kunstenaar
"In opdracht van het Muhka museum in Antwerpen denk ik mee over de toekomst van de Antwerpse haven. In mijn werk ben ik altijd op zoek naar de beste materialen die een proces of onderzoek uitbeelden. Zo kwam ik op het idee om een mobiele 'whiteboard tafel' in de expositieruimte van het museum te maken. Zodat ik er, samen met bezoekers, toekomstideeën op kon schetsen. Tijdens mijn schets-sessies, merkte ik dat de Active Wall Whiteboard Paint met name jongeren aantrekt. Zij gaan spontaan met gekleurde stiften in de weer om het proces mede vorm te geven.

Als beeldend kunstenaar geloof ik erg in de producten van Active Wall. Juist in deze tijd van hectiek en technologie (met tablets en smartphones) vind ik het belangrijk dat mensen ook op een analoge en schetsmatige manier communiceren. De whiteboard verf is een uitermate creatief middel om individueel of gezamenlijk tot nieuwe ideeën en inzichten te komen.”